Robin Pope Safaris

Engelse SEO-teksten

Reizen vind ik fantastisch. Ik heb al verschillende mooie plekken bezocht, zoals Japan, Nieuw-Zeeland en India. Afrika stond eigenlijk nooit op mijn lijst met bestemmingen… totdat ik deze teksten ging schrijven.

Ik deed deze opdracht in samenwerking met Epurple, waar ik regelmatig Engelse SEO-teksten voor schrijf. Nu ‘dwongen’ ze me om virtueel op safari te gaan en informatie te verzamelen over African Wildlife, de beste tijden om vogels te spotten en de kleding die je nodig hebt bij een bezoek aan de Victoria falls.

In opdracht van

Epurple & Robin Pope Safaris

In samenwerking met

Mark Wessel (Epurple), Naomi van Baal (Epurple)

Aantal woorden:

4.800

English enthusiasm

Zijn de teksten net zo onvergetelijk als een Afrikaanse safari? Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. Voor een reisorganisatie als Robin Pope is het vooral zaak om de wanderlust bij de lezers aan te wakkeren. Dat is voor mij leuk om te doen. Zeker in het Engels, want onze westerburen hebben ontzettend veel mooie woorden om de Afrikaanse wildernis tot leven te laten komen.

 

SEO all the way

Er zijn eigenlijk weinig websteksten die ik schrijf, waarbij zoekmachines geen rol spelen. Voor deze opdracht moesten ook alle keywords op de juiste plaats staan. Die keywords werden mij gelukkig netjes aangeleverd door Epurple. Welke keywords en welke strategie we gebruikten mag ik uiteraard niet verklappen, maar nu weet je ook: het is niet allemaal fun and games, dat tekstschrijven over vakanties. Ook je analytisch vermogen wordt op de proef gesteld.

Het echte werk

Find the elusive Shoebill

April and May are the best months to find the shoebill, a large endangered bird that can only be found in 5 countries across the globe. This distant relative of the pelican can be spotted in the northern parts of the Bangweulu Swamps in Zambia.

The shoebill is known for its statue-like appearance, standing still for long periods of time, stalking its prey. Due to the large size of its beak, shoebills can catch and eat (very) big fish. They are known to eat lungfish of over 90 centimetres long! This species is included in any keen birder’s bucket list.