MediReva

Webteksten

MediReva is een leverancier van medische hulpmiddelen. Ze versturen vanuit hun thuisbasis in Limburg materialen en hulpmiddelen door heel Nederland. Hun doelgroepen: stomadragers, mensen met incontinentie en mensen die hun darmen spoelen. Voor deze teksten verkende ik samen met Axioma het darmstelsel en de verhalen achter de patiënten in 154(!) teksten.

In opdracht van

Axioma & MediReva

In samenwerking met

MvH Media, Marieke van der Vlies (Axioma), Lianne Strijbos (MediReva),

Aantal woorden:

+/- 93.000 (!)

Een antwoord op iedere vraag

MediReva is er voor je. Dat is hun slogan en ook de reden dat ik voor hen aan de slag ging. Met een groot aantal nieuwe teksten en het aanvullen van de bestaande teksten, wilde MediReva een platform creëren waar ieder lid van hun doelgroep een antwoord kon vinden op hun vraag.

Het is een interessante doelgroep. Bijna allemaal hebben ze een medisch traject achter de rug. Hun leven is eerst overhoop gegooid door een ziekte of een erfelijke aandoening en nu is het tijd om dat leven weer op te pakken. Daarvoor hebben ze vaak hulpmiddelen nodig, zoals stomazakken, katheters of incontinentiematerialen. Die levert MediReva.

Respectvol en positief

De teksten die ik schreef worden voornamelijk gelezen door mensen met een stoma of mensen met incontinentieklachten. Zij doen er alles aan om zo ‘normaal’ mogelijk te leven en MediReva helpt ze daarbij. Schrijven over poep, opgezwollen ingewanden, uitscheiding en in je broek plassen wordt al snel plastisch. Ik ben blij dat we deze onderwerpen op een respectvolle en positieve manier hebben aangepakt.