MA-RK

Webteksten

Stalen meubels zijn er in vele vormen en maten. Maar zo stevig als de meubels van MA-RK zijn er maar weinig. Voor de webshop van MA-RK schreef ik teksten over nachtkastjes, salontafels, wijnrekken en spiegels waar je een leven lang plezier van hebt.

In opdracht van

Ryanne Timmler & Jordy Duiveman

Aantal woorden:

8.500

Minimalistische teksten

Toen ik startte met deze opdracht had ik een heel ander idee van wat de teksten moesten worden. Ik experimenteerde met spitsvondige woordspelingen, superlatieven en complexe zinnen en toen kreeg ik de feedback… Het was te veel, te fladderig, te frivool.

Dus verdween versie 1 van de teksten regelrecht in de prullenbak. Daarna was het een kwestie van de juiste muziek ter inspiratie en alle nonsens schrappen. Het resultaat: een minimalistische tekst met een hele duidelijke focus. Dit is het product, zo maken we het en daardoor is het niet stuk te krijgen. Zo recht-voor-zijn-raap zie je ze niet vaak. 🙂

 

Engelse slogans

De makers van MA-RK (Metaal-Art) zijn niet bang om af te wijken. Ik gelukkig ook niet. Daarom hebben we gekozen voor een mix van Engels en Nederlands. Niet alleen met het oog op internationale verkoop, maar ook omdat ons nuchtere taaltje in tekst ontzettend suf over kan komen. Soms ontstijgt een product de taal en in dit geval, vond ik, mochten we daar wel gehoor aan geven.

Het echte werk

AS IT SHOULD BE

MA-RK Living is ons antwoord op fast fashion. We zien steeds vaker massaal geproduceerde, slecht afgewerkte ‘stalen’ meubels op de markt verschijnen. Ze missen de finesse en stevigheid van echt vakmanschap. Daarom maken wij steel furniture as it should be: krachtige stalen meubels waar je jarenlang van gaat genieten.

MA-RK NIGHT FLOW Y – stalen nachtkasje

Keeping your secrets. Een standvastige, minimalistisch nachtkastje met een plank en optionele lade. Geheel gemaakt van gevouwen plaatstaal.