Intelligent Bewegen, Fabio D’Agata

Co-writer

Op een dag belde Fabio me op. Hij had een idee: een boek schrijven over een nieuwe manier van bewegen. De uitgever was al enthousiast en Fabio vroeg of ik mijn magic op de teksten los kon laten…

*Tsjing!*

In opdracht van

Fabio D'Agata

In samenwerking met

Spat Verandert

Aantal woorden:

12.400

Op zoek naar de juiste balans

Het onderwerp van Fabio’s boek is beweging. Dat is een heel interessant onderwerp, maar lastig om over te schrijven. Voor je het weet springen je lezers van de bank en smijten ze je boek weer aan de kant. Om dat te voorkomen hebben Fabio en ik de tekst zo interessant mogelijk gemaakt.

Fabio en ik bespraken regelmatig de opbouw en de structuur van het boek. Ik hakte als leek op de ruwe teksten in om ze nog scherper te krijgen en we zochten naar de juiste balans tussen wetenschap, praktische tips, humor en emotie.

Logisch verbinden

Fabio’s verhaal over Intelligent Bewegen is het gevolg van jarenlang bezig zijn met coaching, beweging en gedrag. Als je al die kennis in één boek wilt vatten, heb je structuur nodig. De paragrafen, secties en hoofdstukken zijn netjes met elkaar verbonden, zodat je de weg niet kwijtraakt. De tekst zit zo in elkaar dat je Fabio’s redenering van het begin tot het eind kan volgen. Met die inzichten kan je uiteindelijk zelf aan de slag met Intelligente oefeningen voor je lichaam en geest.