Draaikont

Schrijfcoach

Draaikont is geschreven voor 20’ers en 30’ers die nadenken over hun rol in de maatschappij en stress ervaren bij het maken van de ‘juiste’ keuzes. Daar hebben we allemaal wel eens last van, maar tussen de twintig en dertig stapelen de life events zich op. Verdwaal je in alle mogelijkheden en voel je je ontzettend onrustig? Dan pak je Draaikont erbij en kan je direct met je issues aan de slag.

In opdracht van

Marlies van Dam

In samenwerking met

Management Boek, Kreagaan

Aantal woorden:

39.375

Door Marlies van Dam

Draaikont is een boek van Marlies van Dam. Zij is (life)coach en vooral een enorme bron aan informatie. Marlies studeerde alles wat los en vast zat rond het coachingsvak en heeft voor iedere situatie wel een oefening die je keuzes helder maakt, of in ieder geval de rust brengt om je keuzes helder te krijgen.

Wat dat betreft is Draaikont een bijzonder boek geworden. Je zoekt de vraag op, waarmee je op dat moment kampt. En dan vind je gelijk verschillende oplossingen en oefeningen die je kunt gaan doen. Geen loze theorie dus: niet lullen, maar poetsen.

Ik kende Marlies eerder als Vitalies. Ze coachte mijzelf ook (alweer een tijdje geleden) en vroeg me eerder om naar de teksten van haar website te kijken. Toen ze daarna vertelde dat ze een boek ging schrijven en mijn hulp wilde, was ik blij verrast.

De Tekstenbakker als schrijfcoach

Een boek dus. Maar waar start je met een boek, als je zelf geen die hard schrijver bent? Je kunt mij bellen, als je wilt. 😉 Ik ben met Marlies in de vragen van de doelgroep gedoken en daar hebben we alle kennis in Marlies’ hoofd aan gekoppeld. Het zat er allemaal in, het moest nog in een vorm gegoten worden. Mijn rol: een heleboel vragen stellen. En naar de braindumps van Marlies luisteren.

Met een complete hoofdstukkenlijst en een schrijfstijl die bij Marlies paste, konden we het boek vullen. Als schrijfcoach was ik een sparringpartner voor de auteur en deed ik tekstvoorstellen. Daarnaast was ik er als steun en toeverlaat in het schrijfproces. Want een boek schrijven van 350 pagina’s is vergelijkbaar met een marathon. Het begin is ontzettend leuk. Daarna wordt het steeds moeilijker.

Maar, net als bij die marathon, ben je na de finish de pijn snel weer vergeten. Wat een mooi levenswerk ligt er nu in de schappen!

https://draaikont.nl/