Beachvolleybal Challenge

Initiatiefnemer

In 2017 besloot ik eens wat anders te gaan doen: een beachvolleybalteam uit de eredivisie verslaan. Nu vergt dat nogal wat doorzettingsvermogen. Met 6 keer trainen in de week, een maandelijkse vlog en tips en tricks voor beachvolleyballers zijn we een heel eind gekomen.

In samenwerking met

Jeroen Lith, Bas Verpoorten (Verpoorten Vitality), The Sportbox, Nederlandse Volleybalbond, Teuni Verhagen, Pepijn Lochtenberg, Sven Vismans

Video, promotie, logo, planning en social media.

De Beachvolleybal Challenge was een eigen project, dus ook de marketing en communicatie waren voor mijn rekening. Alles startte met een epische video, waarin ik de wereld vertelde wat mijn plan was voor dat jaar. Er volgde een website, stickers, bedrukte bidons, fanshirts en zelfs een heel plan om onze auto’s te gaan beplakken. Niet alle onderdelen van de Challenge gingen door, maar wat was het een heerlijk experiment, als sporter en als content marketeer. 😉

Oh ja… en gifjes… 😀

Het echte werk

Over de Beachvolleybal Challenge

TOPBEACHVOLLEYBAL is maar voor weinig mensen weggelegd. Er zit de hele tijd zand in je broek, het is zwaar, je moet jarenlang trainen en de kans dat je ooit een medaille pakt is maar klein.  Sterker nog: je kunt er maar beter niet aan beginnen. Toch? 

Nee!

Team Beachvolleybal Challenge pakt het anders aan. Wij geloven dat we met 100% focus (als we even vrij zijn van onze baan, vrouw en kinderen, hobby’s, familiedagen, drankjes met vrienden etc., etc.) een beachvolleybalwedstrijd kunnen winnen van een team in de eredivisie. En 2018 is het jaar om dat te gaan doen!

Met een beetje hulp

Toegegeven. We krijgen wat hulp. Onder begeleiding van toptrainers en fitnesscoaches doen we er alles aan om (1) beachfit te worden, (2) onze beachvolleybaltactiek tot in de puntjes uit te werken en (3) niet volledig af te gaan tijdens onze…

…2 wedstrijden tegen een topteam!

We nemen het en plein public op tegen een topteam uit de Nederlandse competitie. Hoor je dat geluid? Ze plassen al in hun broek! In april spelen we de eerste wedstrijd en eind augustus spelen we de tweede. De eindstand van de  tweede wedstrijd bepaalt ons succes. De grote vraag is: doen we het beter dan aan het begin van het jaar? Scoren we meer punten? Pakken we een set, of zelfs de winst?

Waarom?

We willen niet alleen superbruin worden. We doen dit, omdat wij het de moeite waard vinden om de weg naar de top vast te leggen. We willen bewijzen hoe zwaar het is om topsporter te zijn. We willen ook laten zien dat jezelf uitdagen de enige manier is om te groeien. Natuurlijk doen we de Challenge ook om te laten zien hoe leuk beachvolleybal is. Tijdens de Challenge zijn we vrij, fit en een hele zomer buiten. Heerlijk!