De Tekstenbakker – Singer Songwriter

De Tekstenbakker (Steven Bakker) is een singer songwriter van poëtische popliedjes met een rauw randje. In tekst en muziek verkent hij de twijfel, de angst, de dood, de lust en het verlangen. Geïnspireerd door Nederlandse artiesten als Spinvis en Eefje de Visser geeft hij geluid aan zijn gedachten. Geen afgeronde verhalen, maar open eindjes en open vragen.

Stevens muziekcarrière startte op 12-jarige leeftijd, toen hij thuis kwam en aan zijn moeder vroeg: “Wil je me helpen om het drumstel op te halen?” Steven had (zonder zijn ouders het te vertellen) besloten dat hij drummer ging worden. Terwijl hij luisterde naar bands als Radiohead, Muse en Jeff Buckley drumde Steven Pop, Rock & Jazz. Hij vond zijn eigen genre in een combinatie van muziek en poëzie.

Steven leerde zichzelf gitaar spelen en speelt verschillende instrumenten, waaronder djembé, ukulele, piano, drums en laptop. Hij maakt graag uitstapjes met elektronica en effecten, maar speelt ook met woorden. De teksten van De Tekstenbakker zijn een woordenspel. Aaneengeregen flarden van zinnen die een onlogisch geheel vormen. Soms vormen ze een emotie, soms een korte cut scene in de film van het leven.